Her Marka Kompresör Bakımı ve Onarım Servisi

Kompresör bakımı ve tamiri için 20 yıllık tecrübeyle sektörün marka tamircisinin resmi web sayfasındasınız. Hoşgeldiniz.

Her markadan binlerce kompresör için servis hizmeti verdik.

Kompresörler düzenli ve sürekli bakım gerektiren makinelerdir. Bakım çalışmaları kompresörlerin kullanım ömrünü uzatmak ve en yüksek verimin alınabilmesini mümkün kılmak adına yapılır. Bakım süreleri geçen veya gerekli şekillerde yapılmayan kompresörlerden beklenilen verim elde edilemediği gibi, daha fazla enerji harcayarak işletmeyi zarara uğratır. Kompresör bakımları, kompresör üreticileri tarafından belirlenen talimatlar doğrultusunda gerçekleştirildiğinde, beklentiler en üst düzeyde karşılanacak, makinenin ömrü uzayarak kazançlı bir yatırıma dönüşecektir.

İstanbul’da Kompresör Bakımı ve Tamir Servisi Verdiğimiz İlçeler

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu.

Kompresör Bakımı Yaptığımız Markalar

Atlas Copco Tamiri ve Servisi
Özen Kompresör Tamiri ve Servisi
Dalgakıran Kompresör Tamiri ve Servisi
Teknos Kompresör Tamiri ve Servisi
Ekomak Kompresör Tamiri ve Servisi
Yiğitsan Kompresör Tamiri ve Servisi
Tamsan Kompresör Tamiri ve Servisi
Aydın Trafo Kompresör Tamiri ve Servisi
Bosan Kompresör Tamiri ve Servisi
Dental Kompresör Tamiri ve Servisi
Kompsan Kompresör Tamiri ve Servisi
Lupamat Kompresör Tamiri ve Servisi

Kompresör Bakımı Nasıl Yapılır?

Kompresörlere periyodik bakım yapılmasını gerektiren ana unsur, kompresörün mekanik aksamlarının sürekli hareket halinde olmasıdır. Özellikle vidalı kompresörlerde düzenli bakım yaparak elde edilmek istenen verim arıtılarak makinenin kullanım ömrü uzatılabilir. Kompresör bakımı için gereken zaman aralıkları, bakımın nasıl yapılacağı, hangi kompresörde ne tür yağ kullanılması gerektiği kullanılan kompresörün modeline ve çalıştığı koşullara bağlı olarak farklılıklar gösterebilmektedir. Kompresör bakımı hususunda değişmeyen temel unsur ise, yapılacak bakım hizmetlerinin uzman firmalar tarafından ve orijinal parça kullanılarak yapılması gerektiğidir.

Vidalı Kompresör Bakımı

Vidalı kompresörlerin bakım aralıkları, imalatı yapan firma tarafından belirlenerek, kullanıcıya verilen kitapçıklarda yer almaktadır. Bazı kompresör markalarında ise bakım periyotları, üzerlerine yapıştırılan etiketlerde belirtilmekte, kullanıcıya bakım saatleri hakkında gerekli bilgiler sunulmaktadır. Kompresör üzerinde yer alan çalışma saatlerine bakılarak bakım saatleri takip edilebilmektedir.

Vidalı kompresörlerin bakımlarının takibine olanak sağlayan bakım saatleri yaklaşınca, gerek üretici firma, gerekse servisten bakım için randevu talebinde bulunulmalıdır. Bu tip kompresörlerde genellikle yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimleri yapılmaktadır. Bunların yanı sıra, separatör, emiş grubu takımı, vida rulman tamir takımı ve panel filtre değişimleri, üretici firmanın belirlemiş olduğu zamanlarda periyodik bir şekilde yapılmalıdır. Bu tür bakımlar bazen firma tarafından bireysel olarak yapılmakla birlikte, makineden yüksek verim alınabilmesi adına yetkili ve uzman servis desteği alınmalıdır.

Dize Vidalı Kompresör Servisi Hizmet Paketi: Bakım Planı

  • Motor yağı seviyesi
  • Kompresör yağı
  • Hava filtresi emiş valfı
  • Yakıt filtresi su tapası
  • Hava  emiş vakum göstergesi
  • Elektrolit seviyesi ve akü terminalleri
  • Lastik basıncı
  • Hava-yağ veya yakıt kaçakları
  • Yağ soğutucuları
  • Dizel motor min. ve max. hızları kontrolü
  • Lastik bijonları torku
  • Fren sistemi
  • Emniyet valfi
  • Kapı mandalları
  • Bağlantıların başları ve hareketli parçaları
  • Çeki okunun yüksekliğini ayarlayan bağlantılar
  • Kapatma anahtarları
  • Seperatör elemanı üzerinden basınç düşümü
  • Fan V kayışı
  • Yakıt tankı
  • Kompresör yağı
  • Kompresör yağ filtresi
  • Hava filtre elemanı
  • Emniyet kartuşu
  • Dizel motor yağı
  • Dizel motor yağı filtresi
  • Yakıt filtresi
  • Dizel giriş-çıkış-valfleri
  • PD/QD filtreler

Vidalı Kompresörde Yağ Değişimi

1- Yağ değişimi öncesi kompresörün tamamen kapalı olduğundan emin olun.

2- Üretici tarafından verilen yağ boşaltma hortumunu separatör tankının altında yer alan boşaltma vanasına takın

3- Hortumun bir diğer ucunu kapalı bir teneke içerisine sokun.

4- Vanayı açmak suretiyle yağı boşaltın. Yağın yavaş aktığı gözleniyorsa, seperatör tankında bulunan yağ doldurma tapası açılmalı ve havalandırma sağlanarak, yağın hızlı akması sağlanmalıdır.

5- Kompresörü kontrol panelinden çalıştırarak birkaç kez 5 ile 10 saniyelik sürelerle tekrarlayın. Bu işlem sırasında kompresörü daha uzun sürelerle açık tutmamalı, yağın tazyikli bir şekilde atılmasına meydan verilmemelidir.

6- Boşaltma işlemi sona erince, vanayı kapatarak kortumu çıkarın ve yağ filtresini değiştirin.

7- Yağ doldurma tapasını açarak dolumu gerçekleştirin ve tapayı sıkıca kapattığınızdan emin olun.

Vidalı Kompresörde Yağ Filtresi Değişim

1- Yağ boşaltma işlemini takiben, yağ filtresi sökme anahtarıyla filtreyi gevşetin

2- Yağ sızıntılarını engellemek için bez ile damlama yapmadan temizleyin.

3- Bir bez yardımıyla yağ filtresini yerinden çıkarın. Bez, filtreyi çıkarırken birikmiş olması muhtemel yağların aniden dökülmesini önleyecektir.

4- Değiştireceğiniz yeni yağ filtresini, kullanmış olduğunuz yağ ile doldurarak yüzeydeki contanın üzerini yağlayın.

5- Filtre değişimini yaparak, filtre anahtarı ile sıkın.

Pistonlu Kompresör Bakımı

Pistonlu kompresörlerin bakım süresi üretici firma tarafından belirtilmemişse, , genellikle içerisindeki yağın bozulmasını takip eden sürelerde yapılan bakımlar söz konusudur. Yağın bozulması ise, kompresörün çalışma koşulları ve çalışma süreleri ile ilgilidir. Bu sebeple yağın bozulma süresini kestirmek güçtür. Kompresörde yağ eksilmesi oluştuğunda takviye edilmeli ve teknik servise yağ eksilmesi ile ilgili bilgiler verilmelidir.

Pistonlu Kompresörde Yağ Değişimi

1- Üretici firma tarafından kompresörle birlikte verilmiş olan hortumu, karter altında bulunan boşaltma vanasına takın.

2- Hortumun boşta kalan ucunu, bir kap veya teneke içerisine uzatın.

3- Yağın yavaş boşaldığı gözlemleniyorsa, yağ doldurma kapağını açın ve yağın daha hızlı boşalmasını sağlayın.

4- Yağın tamamen boşalmasını takiben, vanayı kapatın.

5- Yeni yağı yağ doldurmak kapağından olmak üzere göstergede yağ yarı seviyeye gelene dek veya üretici firmanın uygun gördüğü miktarda doldurun.

6- İşlem sonrasında yağ doldurma kapağını kapatarak kompresörünüzü çalıştırın.

Kompresör Bakımı Kaç Ayda Bir Yapılır?

Kompresör bakımlarıyla ilgili olarak düzenlenen mevzuata göre, periyodik muayene ve kontroller imalatçı firmaların öngördüğü aralıklarda ve kriterlerde yapılır. Bakımla ilgili üretici firma tarafından herhangi bir şey belirtilmemişse, kompresörün çalıştırıldığı işyerindeki ortam koşulları, kullanım sıklığı ve süresi göz önünde tutulmalıdır. Bakım aralıkları ise risk analizi değerlendirme sonuçlarının verilerine göre belirlenecek sonuçlara göre düzenlenmelidir. Yönetmeliğe göre, belirtilen olası durumlar dışında, kompresörlerin yılda bir kez veya daha fazla yapılması öngörülmektedir. Genel kontroller dışında, kompresörlere günlük, haftalık ve aylık periyotlarda bakım yapılması, makinenin veriminin artırılmasını sağlayarak enerji tasarrufu sağlar. Kompresör servisi çağrılırken bu süre değerlendirmesini dikkate alınmalıdır.

Kompresör Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İşletmeler, kullandıkları her tür makine ve teçhizatı uzun süreli ve verimli bir şekilde kullanmak ister. Bu sebeple, kompresörler de sahil olmak üzere tüm teçhizatın düzenli bir şekilde bakımdan geçirilmesi gereklidir.

  • Kompresörün kapağını çalışma halindeyken açmamalı, herhangi bir parça değişimi yapmamalısınız.

  • İlk yapılması gereken, ana şartelden enerjiyi kesmek ve düzenli bir şekilde bakım yapmalısınız.

  • Enerjinin kesik olduğundan emin olduktan sonra, kompresörün içerisinde bulunan basınçlı havayı tahliye etmelisiniz.

  • Yağ deposu kontrollerini yapmalı, biriken suyu boşaltmalısınız.

  • Kompresörde bulunan radyatör peteklerini basınçlı hava ile temizlemeli, özellikle toz filtresinin temizlendiğinden emin olmalısınız.

  • Emiş filtresini de temizleyerek kontrol etmelisiniz.

  • Yağ seviyesini kontrol etmeli, yağ ile ilgili olağan dışı bir durum oluşmuşsa teknik servisi bilgilendirmelisiniz.

Kompresör tamiri ve bakımında dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisi ise, yapılacak bakım ve onarım işlemlerinin, konusunda uzmanlaşmış servisler tarafından yapılması gereğidir.

Kompresör Bakımı Yapan Firmalar

Kompresörler kullanım alanlarının çeşitliliği sebebiyle, birçok farklı amaca yönelik olarak kullanılmaktadır. Düzenli bir şekilde bakım gerektiren kompresörler, hatalı bakım veya eksik bakım sebebiyle verim kaybına uğrayabilmektedir. Bu sebeple, bakım servislerinin seçiminde, uzmanlığı piyasa tarafından onaylanmış kurumlarla çalışmak gereklidir. Bu tür konularda uzun yılların bilgi birikimi ve deneyimine sahip bulunan kompresorteknikservis.com bakım ve onarımla ilgili tüm beklentileri en üst düzeyde karşılayacak niteliklere sahiptir.

Hangi Kompresörlere Bakım Yapılır?

Vidalı ve pistonlu olmak üzere farklı özeliklere ve tasarımlara sahip olan kompresörler, üretici firma tarafından belirlenmiş zaman çizelgelerine göre bakım yapılması gereken makinelerdir. Özellikle vidalı kompresörlerin veriminin artırılması, düzenli bir şekilde yapılması gereken bakımlarla mümkün olmaktadır. Kompresörlerle ilgili yönetmelik esaslarına göre yılda en az bir veya daha fazla kez bakım yapılması gereken kompresörler, günlük, haftalık ve aylık kontrollerle de gözetim altında tutulmalıdır.

Hemen Teklif AL: tel:++90 542 242 8764

Yaşadığınız sorunları ve merak ettiğiniz soruları yorum kısmında bize yazabilirsiniz.

11 Comments

  • Kenan

    Güzel bilgiler olmuş teşekkürler

    • admin

      Biz teşekkür ederiz 🙂

      • Umut Terlemez

        Merhaba Sayın Yetkili,
        Atlas marka 50 litre kompresörüm çalışır durumda.Hava kaçakları ve 6 mm boruda sıkıntı var.Bunların onarımı ve Bakımı için fiyat verebilirmisiniz.Teşekkürler.

  • Hakan Aslan

    Selam,

    Vidalı kompresör bakımını kaça yapıyorsunuz?

    • admin

      Merhabalar;

      Vidalı kompresör bakım ücreti ve hizmet kapsamı mail ile tarafınıza bildirilmiştir. Teşekkürler.

  • Zafer gür

    Pistonlu aydın trafo marka 200lt kompresör bakım ne kadar

    • admin

      Fiyat için lütfen +90 542 242 87 64 numaradan iletişime geçiniz.

  • ali kartal

    Attlas 50 lt. kompresörüm var evde hobi amaçlı kullanıyorum. Ayda bir veya iki kez kullanıyorum ama 5 yıldan fazla oldu yağını değiştirmek istiyorum. Hangi yağı kullanmalıyım?

  • zoritoler imol

    kompresör tamiri hizmetiniz başarılı. thank you.

  • Aymaraca

    kompresör bakımı hakkında faydalı bilgiler yer alıyor.

  • Bir Yorum Yaz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir