Puma Kompresör Teknik Servisi Tamiri Bakım Onarımı…
Puma Kompresör, basınçlı hava ihtiyacı alanındaki ihtiyacı fark ederek 1992 yılında kurulmuş bir firmadır. İlk üretimlerini 25 lt ile 300 lt arasında değişen pistonlu hava kompreslerinde yapmakta olan firma ilerleyen teknoloji ve alt yapıları ile birlikte 500, 700 ve 1000 lt pistonlu hava kompresörü üretimine başlamışlardır. Fakat Puma Kompresör, sanayide kullanılmakta olan kompresörlerin sanayi için üretilmiş olması nedeni ile şehir içinde fazla ses meydana getirdiğini fark ederek daha sessiz çalışan kompresörleri imal etmeye başlamıştır. Sessiz ve güvenli çalışan bu kompresörler büyük fabrikaların basınçlı hava ihtiyacını karşılamak üzere de üretilmesi ile sektörde büyük yer kaplamıştır. Vidalı kompresör üretimlerinin ardından ise hava kurutucusu ve filtre imal etmeye başlamıştır. Müşteri istek ve beklentilerini her geçen gün en üst düzeye çıkartan Puma Kompresör zamanla teknik servis hizmetini de geliştirmek için uzman ekiplerle anlaşma sağlamış ve profesyonel teknik servis hizmeti sunmaya başlamıştır.
Puma Kompresör seçiminizi yaptıktan sonra ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek ve tam performans alabilmek için mutlaka kompresör ve hareket motorunu düzenli olarak kontrol ettirmelisiniz. Bunun yanında kompresörünüzün basınç, sıcaklık ve debi değerlerinde yapılacak rutin ölçümler sonucundaki değerlerin normal olmasına özen göstermelisiniz ve bu değerlerde yaşanan ani değişimlerde mutlaka Puma Kompresör teknik servisi tamiri bakım onarımı için yardım talebinde bulunmalısınız. Puma kompresör mümkün olduğunca uzun süreli kullanımlar için üretilmektedir ve emme, basma basınçlarında ya da debi miktarlarında meydana gelen değişiklikler işletmenin kullanımından kaynaklı hataları işaret etmektedir. Bu durumun sadece sürekli kontrol ya da bakım esnasında ortaya çıkabileceğini unutmamalı ve değerlerde meydana gelen değişimlerin kompresör çalışma durumunda herhangi bir değişim oluşturmayacağını bilmelisiniz. Bu durum her ne kadar kompresörün çalışma durumunda değişim meydana getirmiyor olsa da kompresörün basmakta olan gazın sıcaklığında artış meydana gelecek ve emme basma subapları farklılaşacaktır. Bu arızayı tespit etmenin yöntemi gaz sıcaklığını elle kontrol etmek olabilir.
Ayrıca teknik servislerden uzun süre bakım talep etmemiş iseniz yağlama yağının 50 ila 65 derece arasında olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kompresörünüzün yağlama yağının bu sıcaklık değerlerinin dışına çıktığını fark ederseniz soğutucunuzun ve yağ pompanızın yeterli çalışmadığına emin olabilirsiniz. Basınç, sıcaklık ve debi değişiklikleri kompresörde görülmekte olan en ciddi problemler arasında yer almaktadır ve bu sorunla karşılaşan işletmelerin sorunlarını acemi tekniklerle çözmemeleri önerilir. Çünkü sorunun kaynağına inilmeden önce gerekli tedbirlerin alınması gerekir ve ardından gereken müdahaleler yapılır. Bu neden ile kesinlikle uzman kompresör teknik servisine başvurulması gerekir.
Puma Kompresör teknik servisi yağlama basıncı düşmüş olan bir kompresörün bu sorunu neden oluşturabileceğini net bir şekilde daha ilk bakışta dahi anlayabilmektedir. Fakat yine de bu sorunun basıncın düşmesi nedeni ile filtrelerde yaşanmış tıkanmadan mı ya da yataklarda meydana gelen yağ basıncında bulunan düşmeden mi meydana geldiğini anlayabilmek için farklı testler yapılması gerekmektedir. Üstelik yağ basıncında meydana gelmiş olan bu değişiklik kompresörün farklı bölümlerinde sıkıntı ortaya çıkartmış olabilir. Bu doğrultuda daha net sonuçlar elde etmek isteyen Puma Kompresör teknik servisi en doğru çözümü uygulayarak sorununuzu ortadan kaldırmak için yapılması gereken tüm testleri anında yaparak sorunu ortadan kaldırmayı amaçlar. Eğer teknik servisinizden destek almadan önce kompresörünüz çalışır halde iken sorunu fark etmiş iseniz bu değişimi mutlaka not almalısınız. Almış olduğunuz bu notlar teknik servisinizin durumu daha pratik çözmesine katkı sağlayacaktır.
c
Puma Kompresör tamiri ve bakımı firma tarafından haftalık olarak tekrarlanmalı ve yağ düzeyi sürekli olarak kontrol altında tutulmalıdır. Eğer bu düzeyde bir değişim meydana gelmiş ise bir süre izlemeye alınmalıdır. Ayrıca kompresörün daha uzun süre aynı performansta çalışması isteniyor ise aylık ve 6 aylık bakımlarına özen gösterilmesi gerekir. Çünkü bu bakımlar esnasında kompresörünüzün tüm filtreleri kontrol edilerek tıkanmalar ortadan kaldırılır ve performansı her seferinde ilk düzeye geri getirilir. Ayrıca haftalık bakımlar esnasında kompresör kapaklarını açmamalısınız. Eğer kompresör kapağını teknik servis olmadan açmak zorunda kalırsanız mutlaka doğru anahtarı kullandığınızdan emin olmalı ve işleminiz bittikten sonra kapağı titizlikle kapatmaya özen göstermelisiniz.