Vidalı Kompresör Nedir?
Vidalı kompresör, basınçlı hava elde etmek için kullanılan makinelere denir. Pistonlu kompresörlere kıyasen piston gibi bir kompresör parçası bulunmaz. Farklı olarak, birbirine geçmiş rotor çifti kullanılır. Bunun anlamı, basınçlı hava elde etmek için piston yerine birbirine geçmiş rotor çifti kullanılan kompresörlere denilir.Kompresör çeşitlerinin dışında yapılmış olan vidalı hava kompresörü, ilk olarak 24 Mart 1978 tarihinde Almanya’da Heinrich Krigar tarafından icat edilmiştir, bu tarih içerisinde patenti alınmıştır.
Kompresör Modelleri ve Fiyatları
ASC SERİSİ – TVK SERİSİ VİDALI KOMPRESÖR
ASC Serisi – TVK serisi vidalı kompresörleri standartlar çerçevesinde ileri Ar-ge çalışmalarıyla tasarım ve analizleri gerçekleştirilerek üretilmektedir. İhtiyaca göre birçok çeşidi olan TVK serisi üstün performans ve kaliteli parçaları sayesinde verimliliği yükselterek işletme giderlerinin düşmesine yardımcı olur.
ASC İNVERTÖRLÜ SERİSİ
ASC İnvertörlü Serisi – İşletmenin hava ihtiyacına göre hava üretir. İhtiyaca göre otomatik ayarlanması ömrünü uzun tutar. Diğer kompresörlere göre daha az enerji harcar.
ASC TANK ÜSTÜ SERİSİ
ASC Tank Üstü Model – Performansı yüksektir. Ağır sanayide kullanıma uygundur. Geniş servis ağı olanağı vardır. Uzun ömürlüdür. Yedek parçaları kolaylıkla bulunabilir.
Vidalı kompresör fiyatları için +90 532 316 20 17 numaradan iletişime geçiniz.
VİDALI KOMPRESÖR MODELLERİ, MOTOR GÜCÜ, SES SEVİYESİ, BOYUTLARI VE AĞIRLIK TABLOSU
Vidalı Kompresör Modelleri
Vidalı Kompresörler Bakımı
Basınçlı hava üretmek için kullanılan vidalı kompresörler, içinde piston yerine rotor çiftinin yer aldığı bir kompresör çeşididir. Pistonlu kompresörlere göre farklı şekilde bakım yapılan vidalı kompresörlerin her zaman alanında uzman ve deneyimli personeller tarafından bakım altına alınması gerekir. Tabi bunların yanı sıra kompresörlerde parça değişimi için de orijinal yedek parçaların kullanılmasına dikkat edilmelidir.
Vidalı kompresörlerde periyodik bakımlar genelde üretici firma tarafından gerek kitapçıkta gerekse de satın alma esnasında belirtilir. Bu nedenle kompresör sahibinin belirtilmiş olan periyodik bakımlara uyması ve buna göre gerektiği zamanlarda teknik servis ile iletişime geçmesi gerekir. Özellikle bakım zamanının yaklaşması ile gerekli planlamaların yapılması ve bunun için teknik servis ile iletişime kalınması önerilir.
Vidalı kompresörlerde yapılan periyodik bakımlar sırasında ilk olarak yağ seviyesi, yağ filtresi ve hava filtresi gibi parçaların değişimi yapılır. Yağ seviyesi azalmış ise takviye edilir ve gerekirse tüm yağ değiştirilebilir. Kompresörlerde yağ kontrolü her bakımda standart olarak yapılır. Çünkü bu makineler için yağ en önemli bileşenler arasında yer alır. Bu nedenle her bakımda yağ kontrolü eksiksiz bir şekilde yapılır.
Ayrıca panel filtre, seperatör, emiş grubu tamir takımı ve vida rulman tamir takımı gibi parçalarda değişim gerekiyorsa sorun meydana gelen ya da ilerleyen zamanlarda problem oluşturacak parçaların değişimleri yapılır. Parça değişimlerinde en önemli husus orijinal parçalar ile değişim yapılmasıdır. Yan sanayi kompresör parçaları ile değişim yapmak kompresörün çalışması sırasında ya da ya da hiç beklenmedik anda istenmedik sorunlar meydana getirebilir.
Bakım sırasında yapılan tüm işlemler için uzman ve deneyimli teknisyenlerin görev alması önemlidir. Çünkü vidalı kompresör bakımı profesyonel bir yardım almak daha sonradan ortaya çıkabilecek ve ciddi oranda maddi külfet oluşturacak sorunların da önüne geçilmesine destek olur. Bu yüzen bakım hizmetleri sadece standart bir kompresör bakımı olarak görülmemeli ve her zaman uzman ve kendi alanında profesyonel olan kişiler ile çalışılmalıdır.
Vidalı Kompresör Tamiri
Basınçlı hava elde etmek için kullanılan vidalı kompresörler, piston bulunmayan ve iç içe geçmiş rotor çiftinin yer aldığı bir kompresör çeşididir. Pistonlu kompresörlere göre farklı şekilde arıza yaptıklarını söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden tamir sırasında yapılan işlemler de pistonlu kompresörlere göre farklılık gösterir. Vidalı kompresörlerde çok sık ortaya çıkan sorunlar şu şekildedir;
- Vidalı kompresör çalışırken bir anda durabilir ve tekrar çalışmayabilir.
- Çok fazla yağ tüketimi olması halinde birtakım arızalar meydana gelebilir.
- Ayrıca kompresörün genelde yükte çalışması çeşitli arızalar oluşturabilir.
- Kompresörde bulunan emniyet supabı çok sık aralıklar ile açılıp kapanabilir.
- Bunların yanı sıra kompresörün boşta çalışması ve aynı zamanda yüke geçmede sıkıntı yaşanması ya da hiç geçememesi yine bir arıza nedenidir.
- Diğer yandan kompresörü hiç beklenmedik anda aniden durdurmak ve sonrasında hava emici filtrelerden yağ akması yine arıza nedeni olarak karşımıza çıkar.
Vidalı kompresör tamiri de yine alanında uzman ve tecrübeli çalışanların görev alması gerekir. Bu kişiler öncelikle oluşan arıtanın tespitini yapar ve hangi nedenle ortaya çıktığını bulmaya çalışır. Bunun ardından ise gerekli ölçümler ve analizler yapılarak arızanın nasıl giderileceği belirlenir. Bunun yanında eğer gerekli ise parça değişimi yapılır ve değişimin orijinal parçalar ile yapılması gerekir. Ayrıca parça değişimi de yine titiz ve özenli bir işçilik ile yapılmalıdır ki; değişim sırasında kompresörün diğer sağlam parçalarına hiçbir şekilde zarar verilmesin.
Siz de ister vidalı kompresör ister pistonlu kompresör çeşitlerinden birine sahip olun, tamir sürecinde her zaman konusunda uzman ve deneyimli teknisyenler ile çalışmaya özen gösterin. Çünkü buna dikkat etmeniz hem alacağınız hizmet hem de maddi açıdan her zaman karlı çıkmanıza olanak sağlar. Eğer sahip olduğunuz kompresörler için kaliteli ve profesyonel bir hizmet almazsanız, daha sonradan istenmedik sorunlar ile karşı karşıya kalabilir ve bunun yanında işlerinizin aksamasına neden olabilirsiniz.